De innovatieve HR Aware methode om verborgen potentieel te realiseren

Onderzoek verbinden met het verbetertraject

1
Als nooit tevoren inzicht in je organisatie
Analyses en onderzoek die normaal niet betaalbaar zijn maken wij bereikbaar voor elk bedrijf. Zodat we echt begrijpen waar verborgen potentieel ligt.
2
Een actionable plan
Geen stoffig plan wat in een la beland. Maar een plan wat actie uitdaagt en daardoor echt werkt. De start om de inzichten in verborgen potentieel om te zetten in voordelen voor jouw organisatie.
3
Verborgen potentieel benutten
Een plan is mooi, maar een stok achter de deur en een frisse blik van buiten zijn cruciaal weten we. Daarom helpen we voor een duidelijke vaste prijs per maand met het realiseren van het potentieel.

Dienstverlening

Op basis van de resultaten van het onderzoek gaan we aan de slag met de aandachtsgebieden. Dat doen we door facilitering, gesprekken met het management of een intensieve begeleiding via trainingen of coaching.
HR Aware verzorgt die dienstverlening op een tweetal manieren: soft aware en hard aware. Enkele voorbeelden daarvan vind je hieronder.

HR soft Aware

• Medewerkersonderzoek
Krijg feedback van medewerkers om inzicht te krijgen in thema’s die in de organisatie spelen. Gebruik feedback en ideeën van medewerkers voor verbeteringen op individueel-, team- en organisatieniveau
• Organisatiescan
Met de organisatiescan kun je snel een beeld krijgen van de status van het medewerkersbeleid in je organisatie. Tevens kun je in een oogopslag zien waar primaire verbeteringen mogelijk zijn.
• Talentscan
De basis voor Strategische PersoneelsPlanning, een eenvoudig en gespecificeerd overzicht van talenten van medewerkers, hun potentieel en groeimogelijkheden.
• Instroom & Exitinterview
Direct inzicht in de instroom & uitstroom van je medewerkers, hun instroom- of vertrekredenen en de achterliggende drijfveren en motieven.
• Bottom-up onderzoek
Medewerkers / teams krijgen de regie over hun eigen onderzoek, hiermee kunnen ze aan de slag met de voor hun relevante onderwerpen. Verbeter van onderaf.
• Teambinding
Een scan voor en van teams, deze geeft inzicht in sterktes en zwaktes van de teamdynamiek. Verzamel hiermee feedback en ideeën om gezamenlijk de teamdynamiek te verbeteren.
• Themaonderzoek
Ontvang feedback van (een deel van de) medewerkers op een specifiek of actueel thema, maatwerk onderzoek welke gericht de diepte ingaat.
• Persoonlijke feedback
Ontvang feedback van collega’s, klanten, relaties voor gerichte handvaten voor verbetering en input voor een ontwikkelplan.

HR hard Aware

• HR-dashboards
Real-time inzicht in relevante cijfers en kengetallen, van performance tot verzuim. Wij verbinden graag meningen aan de kengetallen zodat je cijfers hebt die ook wat vertellen.
• P&O scan
De toegevoegde waarde van P&O inzichtelijk maken en handvaten voor verbetering? Doe onze P&O scan en krijg snel inzicht in praktische en strategische verbeteringen.
• Talentencyclus
Het doelgericht ontwikkelen van medewerkers met een opmaat gemaakte cyclus, volledig digitaal met workflows. Geef medewerkers eigen regie of stuur gericht op ontwikkeling.
• SPP
Krijg grip op in-, door- en uitstroom. Breng de organisatie en medewerkers in lijn met toekomstige ontwikkelingen en werk gericht aan de organisatie strategie. Kijk naar kwantiteit en kwaliteit van medewerkers en breng deze in lijn met de strategie.
• Mobiliteitsmatrix
Maakt de loopbaanpaden in de organisatie inzichtelijk, match persoonlijke wensen met mogelijkheden binnen je organisatie.
• Benchmarking
Vergelijk de HR afdeling, de arbeidsvoorwaarden of andere thema’s met concurrenten of marktleiders om van te leren en nog beter te concurreren.
• HR / P&O Services
Ondersteuning bij praktische HR / P&O vraagstukken van juridische casussen tot persoonlijke HR coaching en advies. Veel ervaring en expertise op het HR vakgebied tot je beschikking.

Verborgen potentieel

ontgrendelen?

Lees meer in onze brochure.